Termeni și condiții

1.    DETALII GENERALE

Va rugam sa cititi cu foarte mare atentie acesti ,,Termeni şi Conditii”, denumiti in continuare si “Acordul” sau “Termeni de Utilizare”, inainte de a utiliza sau a beneficia de serviciile oferite de Asociatia Îngerasul copiilor. Prezentul acord stabileste termenii legali si conditiile de utilizare a site-ului www.ingerasulcopiilor.ro, a plasarii unei donatii si a coloborarii dintre asociatie si beneficiari.

Site-ul www.ingerasulcopiilor.ro este administrat de catre Asociatia Ingerasul Copiilor, identificata prin CUI 43874675, avand sediul social in com. Lumina, jud. Constanta. www.ingerasulcopiilor este o platforma de donatii, utilizata de catre asociatia Ingerasul Copiilor prin care deruleaza campanii de strangere de fonduri din donatii și posibile parteneriale, cu ajutorul cărora sunt ajutati copiiii aflati în situatii speciale grave.

2. ACCEPTAREA TERMENILOR

Serviciul este oferit sub rezerva acceptarii tuturor termenilor si conditiilor prevazute in acest Acord. In situatia in care nu sunteti de acord cu termenii prezenti, daca sunteti in momentul in care doriti sa plasati o donatie, va rugam sa nu o plasati, iar daca doriti sa fiti unul din partenerii nostri, nu veti putea fi.

Orice accesare a www.ingerasulcopiilor va fi considerata, de acum incolo, acceptarea acestor Termeni si Conditii.

Asociatia isi rezervă dreptul, la propria discretie, sa modifice sau sa inlocuiasca acesti ,,Termeni si Conditii” prin postarea termenilor actualizati pe site. Este responsabilitatea dumneavoastra sa verificati periodic Termenii si Conditiile de Utilizare pentru eventualele modificari, iar utilizarea in continuare reprezintă acceptarea acestor modificari.

 

3. INTELESUL TERMENILOR

In sensul celor de mai jos, vom folosi urmatorii termeni avand urmatoarele intelesuri:

Beneficiar = copii aflati in situatii speciale grave restul misiunilor pornite de catre asociatie.i.

Tutore = reprezentantul beneficiarului, persoana in posesia careia se afla copilul in necesitate si cea care face solicitarea, daca este cazul,  catre Asociatia Ingerasul copiilor

Caz  = orice caz care are nevoie de ajutor, a carei nevoi sunt cu caracter special de ingrijire si reabilitare.

Caz caritabil = copil/misiune a asociatiei care are nevoie de ajutor, a carei nevoi sunt cu caracter special de ingrijire si reabilitare si nu numai.

Activitate / actiune sociala = este o activitate de ajutorare cu caracter social, menita sa ajute sau sa raspunda unor nevoi a unui grup de beneficiari, cu nevoi cu caracter social si  special de ingrijire si recuperare.

Activitate caritabila = este o activitate de ajutorare cu caracter social, menita sa ajute sau sa raspunda unor nevoi a unui grup de beneficiari, cu nevoi cu caracter social si special de ingrijire si recuperare.

Fond de rulment = este un fond creat in cadrul asociatiei din donatii, fond utilizat pentru resursele necesare campaniilor derulate pe acest site, etc. De asemenea, fondul de rulment poate fi folosit pentru oricare alt proiect, sau activitate, de orice natura in care este implicata asociatia.

Doneaza = este donatia realizata pe desktop, pe butonul ,,Doneaza”, casuta de donatie avand textul ,,Doneaza”, avand destinatie generala, in functie de necesitatile asociatiei.

Formular 230 = formularul prin care orice persoană fizica poate dona 3,5% din impozitul pe venit

Persoane Juridice = orice persoana juridica, Societate comerciala sau microintreprindere care poate dona 20% din impozitul de profit din anul anterior.

Donator = orice persoana care a facut o donatie pe aceasta platforma de donatii si strangere de fonduri (online cu cardul sau prin Paypal), cat si prin transfer bancar sau donatie prin SMS.

Site www.ingerasulcopiilor.ro= platforma de donatii

4. MODALITATI DE DONATIE

 1. Punem la dispozitie toate modalitatile de donatie, de la cele clasice pana la cele mai moderne, rapide, usoare, securizate si transparente. Mai jos sunt prezentate pe scurt aceste modalitati de donatie.

Doneaza cu cardul

 1. Donatia prin card este foarte simpla si foarte rapida. Alegi modalitatea de donatie prin card si vei fi redirectionat catre o pagina securizata. Donatia prin card este facilitata si securizata de Euplatesc.ro. Donatia o poti face de oriunde ai fi avand un computer sau telefon cu conexiune la internet si cardul personal.

Daca donatia iti este respinsa, sunt doua motive:

a.1 ai are o restrictie pentru a face plati, trebuie doar sa suni la banca sa iti ridice restrictia;

a.2 nu ai activat codul 3D Secure, in acest caz trebuie sa suni la banca pentru a-ti activa codul 3D Secure;

a.3 folosesti un card care nu este acceptati de procesatorul nostru de plati online.

 1. Odata donatia facuta cu cardul vei primi emailuri de confirmare a donatiei.
 2. Dupa plasarea donatiei cu cardul, donatorul se va regasi cu numele, prenumele si suma donata in lista noastra de donatori. In cazul in care nu confirma prin email donatia pot fi aceste motive:

c.1 donatorul a avut in minte sa doneze pentru un caz, dar a accesat butonul ,,Doneaza” a site-ului www.ingerasulcopiilor.ro, sub-optiunea ,,Donez prin card”. In acest caz, donatia s-a inregistrat in totalitate.

c.2 este o problema tehnica de la platforma www.ingerasulcopiilor.ro sau de la procesatorul de plati online. Donatorul are obligatia sa ne contacteze in cel mai scurt timp, sa ne comunice problema, iar asociatia se obliga sa rezolve sau sa identifice sursa problemei

 1. Donatiile facute cu cardul de pe butonul ,,Doneaza”, sub-optiunea ,,Donez prin card” sau sub-optiunea ,,Doneze prin PayPal, transfer bancar, SMS sau alte modalitati de plata regasite pe site  sunt considerate donatii generale, care nu au specificate o destinatie, acestea se vor directiona catre necesitatile,activitatile si proiectele asociatiei., la alegerea noastra in functie de prioritati, conform cu ,,Termenii si Conditii” ale acestui site.

Doneaza prin PayPal

Pentru a face o donatie prin PayPal trebuie sa ai un cont de PayPal. Donatia se poate face de oriunde daca ai un computer sau telefon conectat la internet.

Fondurile ajung la noi imediat, instantaneu.

Donatiile plasate prin PayPal se procesa dupa cum urmeaza:

 1. Odata donatia facuta prin PayPal vei primi un email de confirmare si multumire pentru donatie.
 2. Donatia prin PayPal se face pentru un caz anume /concret / specific, doar daca donatorul acceseaza butonul ,,Doneaza, si selecteaza optiunea ,,Donez prin PayPal”,
 3. Daca dupa plasarea donatiei prin PayPal, nu se confirma tranzactia prin email, pot fi aceste motive:

c.1 donatorul nu a derulat pana la bun sfarsit procesul de donatie prin paypall

c.2 este o problema tehnica de la platforma www.savethehorsesromania-shop.ro sau de la procesatorul de plati. Donatorul are obligatia sa ne contacteze in cel mai scurt timp, sa ne comunice problema, iar asociatia se obliga sa rezolve si sa identifice sursa problemei,

c.3 fondurile donaturului nu sunt suficiente pentru a finaliza tranzactia

 1. Donatiile facute prin PayPal sunt considerate donatii generale, care nu au specificate o destinatie, acestea se vor directiona catre necesitatile, activitatile si proiectele in care este implicata asociatia, la alegerea noastra in functie de prioritati, conform cu ,,Termeni si Conditii” ale acestui site.

Doneaza prin Transfer Bancar

Donatiile prin transfer bancar se pot face in doua moduri:

 1. Transfer bancar online (OP)

Pentru acest lucru trebuie sa beneficiezi de serviciul de Online Banking al bancii tale si sa dispui de un token. Te vei conecta online in contul tau bancar si vei face un transfer bancar online obisnuit, introducand unul din conturile asociatiei noastre in care doresti sa faci donatia, in functie de valuta pe care o alegi.

Donatia va ajunge la noi a doua zi daca este facuta dintr-un cont din Romania, sau va ajunge in 2-3 zile daca este facuta dintr-un cont dintr-o alta tara.

 1. Transfer bancar la ghiseul de la banca

b.1. Un operator va procesa extrasele de cont de la fiecare fiecare banca unde avem dechise conturi bancare pentru a primi donatii;

b.2. Donatiile efectuate din Romania de la banci diferite fata de bancile cu care asociatia noastra lucreaza, vor intra in contul nostru in maxim 2 zi lucratoare de la momentul efectuarii donatiei de catre donator;

Astfel, actualizarea donatilor de catre operatorul nostru se va face in maxim 7-14 zile lucratoare de la momentul in care acestea au intrat in contul nostru.

Donatiile plasate din strainatate se vor actualiza in maxim 7-14 zile lucratoare de la momentul in care acestea au intrat in contul nostru.

Doneaza prin SMS la………

Aceasta posibilitatea de donatie este cea mai simpla si cea mai la indemana pentru fiecare dintre noi. Asociatia noastra va oferi posibilitatea de donatie prin SMS doar pentru acele cazuri care se incadreaza in cerintele operatorilor care ofera aceasta facilitate de donatii prin SMS.

Directioneaza 3,5% din impozitul pe venit

Daca esti salariat ai posibilitatea de a redirectiona 3,5% din impozitul tau pe venit pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, leucemie sau alte boli grave aflati in atentia asociatiei noastre umanitare.

Aceasta redirectionare a 3,5% din impozitul tau pe venit nu te costa nimic, oricum acesti bani ii dai la stat.

Toate fondurile primite prin directionarea a 3,5% din impozitul pe venit, se vor directiona catre cazurile noastre, fondul de rulment, proiecte sau actiuni caritabile, de orice natura ar fi ele, in care este implicata asociatia, la hotararea asociatiei.

Prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit, donatorul isi exprima implicit acordul ca destinatia fondurilor sa fie folosita la hotararea asociatiei.

Directioneaza 20% din impozitul pe profit al firmei tale

Poti dona, directionand 20% din impozitul pe profit al firmei tale. Nu te costa nimic, acesti bani oricum ii dai la stat, este impozitul pe care firma ta il datoreaza statului. Donatia se va face pe baza unui contract de sponsorizare intre asociatia noastra si firma ta.

De ce sa donati prin modalitatile de donatie oferite de noi:

fondurile donate sunt contabilizate;

garantam buna lor gestionare si folosire;

garantam transparenta 100% in folosirea si gestionarea lor. Toate detaliile necesare le gasiti in acesti ,,Termeni si Conditii”;

surplusurile de donatii sunt redirectionate catre alti beneficiari, fondul de rulment, proiecte sau activitati de orice natura in care asociatia noastra este implicata, campanii de mediatizare sau dezvoltarea prezentei platforme de donatii,

Firmele isi pot deduce sumele donate din impozitul pe profit, oferindu-le posibilitatea ca donatia sa se faca prin contract de sponsorizare;

La finalul campaniei de strangere de donatii pentru oferim rapoarte financiare, scrise si foto.

5. ,,ANATOMIA” UNEI DONATII

5.1. Donatorul prin efectuarea unei donatii este de acord si intelege ca activitatea de strangere de fonduri pe care o desfasoara asociatia, implica costuri / cheltuieli din partea asociatiei, care trebuiesc acoperite tot din donatii, acestea fiind singura sursa financiara cu care lucreaza asociatia.

Asociatia va strange si ii va oferi beneficiarului EXACT suma de care are nevoie. Pentru ca asociatia sa poata strange si sa ii poata oferi beneficiarului exact suma de care are nevoie, aceasta are niste costuri / cheltuieli dupa cum urmeaza: comisioane bancare, resursa umana angajata in gestionarea cazurilor, costurile de marketing platite, etc.

Asociatia va folosi de asemenea sumele colectate si pentru nevoile administrative, hrana pentru cai, materiale necesare pt intretinerea cailor, materiale de marketing, promovare, administrare platforma si pagina de facebook, personal al asociatiei.

Asociatia pune in mod GRATUIT la dispozitia oricui doreste platforma de strangere de fonduri www.asociatiaingerasulcopiilor.ro. Pentru mai multe informatii despre cum poti folosi aceasta platforma de strangere de fonduri din donatii, cititi articolele de mai sus.

Pentru orice neclaritati, nelamuriri sau intrebari, ne puteti contacta la:

Telefon: 0732896154

Email: ingerasulcopiilor@gmail.com